top of page
  • stephanieosteo

Hovne ben? Tunge legger? Vann i kroppen?


Hovne ben? Føles leggene og føttene dine tunge? Har du sokkemerker på anklene?

Da har jeg de perfekte øvelsene for deg! Se på videoen for å finne ut hvilke øvelser som er gull verd, når det gjelder drenasje av væskeannsammling i leggen!

Hvis du vil vite mer om hva som foregår med vann i kroppen, les nedenfor.

 

Hvorfor er det vann i leggene dine?

Årsaken til for mye vann i kroppen kan ha mange grunner, bl.a. for lite bevegelse, problemer mer nyrer, lunger eller hjerte, blodpropper og problemer med lymfeknuter. Det siste er ofte et problem etter kreft behandling, f.eks. når de har blitt fjernet.

De manglende lymfeknuter (i hofte eller kne område) gjør det vanskelig å drenere leggene- spesielt hvis du står mye hele dagen!

Tyngdekraften har en stor innflytelse på drenering av leggene, så det er viktig å hvile med leggene høyre enn hjerte - for å støtte dreneringen.

 

Møt mekanismen som hjelper dreneringen tilbake til hjerte:

Heldigvis er det et system i kroppen som er utrolig effektivt for dreneringen: Denne mekanismen hjelper blod i venene tilbake til hjerte:

Hver gang når legg muskulaturen trekker seg sammen, presser musklene på venene— og dermed presser blod oppover: Fra en veneklaf til den neste. Med hver muskelkontraksjon, kommer mer og mer blod tilbake til hjerte.

Hver gang når du tar et skritt, går eller løper, bruker du akkurat denne muskulaturen og derfor denne mekanismen. Dette er hvorfor regelmæssig bevegelse er så viktig for hovne ben!

Calf muscle pump
 

Hva gjør osteopaten?

Osteopater jobber mye med væskene i kroppen. Vi er opptatte av å forhindre nedsatt væskebevegelse. Gjennom massasje, artikulasjon, og myke kranielle teknikker skaper vi balanse i skjelett, bindevevet og muskler. Så at ingenting stopper at blod, lymfe og væske flyter fritt.

Vi jobber også direkte på lymfesystemet med forskjellige drenasjeteknikker.

 

Hvis du er ikke sikkert om du skal eller skal ikke prøve disse øvelsene, er det bare å sende en epost, ringe meg eller sende en textmelding :) Gjerne også på facebook eller instagram, hvis du foretrekker!

SaveSaveSave

SaveSaveSave

1,564 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page