top of page
  • stephanieosteo

Magetrening - for barn som ikke liker det!

Updated: Aug 17, 2023

Magetrening er ofte det som blir "glemt", spesielt hos spedbarn som er ikke glade til å ligge på magen, viser ingen interesse i å løfte hodet eller gulper mye. Allikevel er det kjempeviktig at de øver seg i mageleie - Fortvil ikke, det finns svært mange gøye måter å gjøre magetreningen på! En av disse her kommer til å være helt perfekt for dere.


Hvorfor øve seg på å ligge på magen?

-forhindrer og minsker flat bakhodet og plagiocefali

-forhindrer og hjelper med sidepreferanser

-gir andre stimuli til fordøyelsessytemet

-styrker muskulaturen

-hjelper utvikling av nervesystem

-tøyer fremside av kroppen (perfekt for stramt tungebånd, refluks og kjevespennigner)

1 - Over kneet når du sitter på en stol

Kan gjøres overalt. Hvis det trengs så kan en vugge sakte i denne stillingen også eller klappe litt på ryggen og stumpen.

Denne fungerer veldig fint for barn som har søsken siden de ofte leker på gulvet og er underholdende å se på. Da blir treningen ofte litt gøyere.

Hvis det ikke er noen lekekamerater i nærheten plasser noen leker som barnet kan se på gulvet ( Gjerne svart hvit, mønstrete ting)2 - Holde i armene vendt vekk fra deg

Denne her er fint for de nysgjerrige barna og de som sliter mye med magevondt og gulp.

Gå rundt for å roe barnet og å gi nye synsvinkel.

Ved å justere vinkelen på hvor flate/horisontale eller oppreiste/vertikale de er kan du enkelt gjøre det vanskeligere , eller enklere for barnet under denne øvelsen!

Hvis barnet fester blikket på noe, snu dem sakte fra venstre til høyre så at de får brukt nakkemusklene som kontrollerer hodet rotasjonen.

-Prøv om barnet ditt liker å se seg i speil i denne stillingen- det er helt optimalt fordi da for du øyekontakt med de og kan enkelt se hvor fornøyde de er. Helt topp for trening på å snu hodet og å forandre vinkelen på en lekende måte.


- Variasjon:

kryss barnets armene under brystet dem og hold i de. Dette ligner mest på "klassisk" magetrening stilling på albuene.
3 - Over kneet vendt mot deg

Denne øvelsen er supert fordi den er så interaktiv og barnet elsker jo ingenting mer enn å se ditt smilende ansikt. Her kan du også enkelt justere vinkelen for å forandre på vanskeligheten for lille mini. I tillegg er det veldig fint å stimulere balanse organet i denne stillingen ved å vugge fra side til side. Selvfølgelig holdt godt fast!

Bonuspunkter for foreldre: Dette her kan fort bli en skikkelig magetrening for dere også! Vinn vinn!
4 - Lag en vinkel

Hos oss var det enklest å lage det med handklær og en yogamatte.

Å være litt oppreist kan stimulere de som ikke viser interesse i æ løfte eller snu hodet siden det blir littigranne enklere å se noe.
5 - Bruk en speil foran barnet

Det finns mange fine leker som har en speil, men hvilken som helst speil på gulvet vil være underholdende. Selvfølgelig pass på at barnet ikke kan knuse den...


6 - På brystet ditt

Ja, det teller som magetrening. Dere kan begynne nokså oppreist og jobber dere nedover så at det blir vanskeligere og vanskeligere for babyen.

Her er det viktig å passe på at barnet snur hodet begge veier.
- Alltid prøv å få barnet til å snu hodet helt til slutten av bevegelsen SELV, HELT ALENE! Ikke press.
- Lite og ofte er nøkkelen
- Snakk med barnet, smil og ha det gøy!59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page