top of page
  • stephanieosteo

Hjelp barnet ditt å krabbe

Å krabbe ordentlig er en stor milepæl (som vi vil helst ikke hoppe over!).

Krabbingen utvikler muskulaturen rundt skuldrene og hoftene videre og styrker kjernemuskulaturen, noe som er viktig for de neste stegene: sitte seg selv opp, reise seg og gå.

Å krabbe er vanvittig viktig for kryss-koblinger i hjernen og de to sidene av kroppen. Det sies at barn som krabber lærer seg matematikk og språk enklere.


Hvordan kan du hjelpe barnet ditt å lære seg å krabbe?
Hvordan kan du hjelpe barnet ditt å lære seg å krabbe?

Når begynner de fleste å krabbe?

Vanligvis begynner barn å krabbe rundt 7-9 måneder, noen er litt senere.


Noen barn er kjempe oppfinnsomme med andre teknikker. Noen sitter og hopper seg fremover, noen åler seg frem i lynrask fart på glatt gulv, og noen er rett og slett ikke interesserte i å komme seg opp på alle fire.

Det er viktig å bygge opp styrke i overkroppen og rundt hoftene så her er det noen tips:


Hjelp barnet ditt å krabbe. hvordan kan barnet lære seg å krabbe ?
Å krabbe- en av de store milepælene <3

Tips for å hjelpe barnet å lære seg å krabbe


👉Lek med barnet på gulvet. Alltid gøyere hvis noen er der!


👉Ha en pute under barnets brystet i mageleie så at det er lettere å komme seg opp på strake armer


👉 Hold barnets kroppen fremover med hendene så at de må ta seg seg imot på hendene. Bruk god støtte under overkroppen dems så at de føler seg trygge og kan gradvis bli bedre og sterkere.


👉 La barnet leke over låret ditt mens dere er på gulvet. Kroppen er støttet gjennom låret ditt og noe gøy er på den andre siden av låret ditt, så at de VIL komme seg dit.

👉Stimuler barnet til å rulle til begge sider. Dette er spesielt viktig hvis barnet ditt ikke ruller til den ene sided eller velger mest den ene side (Da er den ene siden mye sterkere enn den andre/ eller en side mer anspent - og for å krabbe trenger barnet like mye styrke og fleksibilitet på begge sider)


👉Hold barnet i sideliggende stilling for å stimulere ryggenmuskulaturen.


👉 Hjelp barnet ta tak i tærne mens den ligger på ryggen- og allerhelst ta de inni munnen etter hvert. Dette er også en milepæl som trengs å ha møtt får en kan krabbe ordentlig!


✨Lykke til ✨

Husk å finne en god barnefysioterapeut og en flink terapeut som er spesialiserte på barn for veiledning av øvelser og hjelp med spenningene i disse små kropper! (Uansett kiropraktor, osteopat, manuellterapeut, etc.. det viktige er at de er godt vant med behandling av barn!)
26 views0 comments

Comments


bottom of page