top of page
  • stephanieosteo

Dette bør alle gjøre etter keisersnitt

Updated: Aug 10, 2023

Å oppleve et keisersnitt er tøft på alle plan og dessverre er oppfølgning etter denne store operasjonen ofte ikke eksisterende i det hele tatt- men det er SÅ viktig for kvinnekroppen, så at den har mulighet til å tilhele ordentlig.


1- Hvil

Spør om så mye hjelp som mulig i den første tiden etter fødselen! Dette er din tid til å ta vare på deg (og babyen din). Unngå alt løft som ikke trengs.


2- Bruk silikon teip

Dette holder vevet mykt og fører til et finere arr-tilheling. Teipen kan tas for å vaske/dusje og du kan bruke den i en hel uke, eller til den ikke holder seg på plass lengre.

Dette er spesielt viktig for deg som har en tendens til keloide arr ( overdreven arrdanning)


3- Bli venner med arret ditt

Ofter så er store følelser knyttet til fødselsopplevelsen, prøv å jobbe deg gjennom de, enten alene eller med hjelp <3 Følelser som skam, skuffelse, redsel, sinne og frustrasjon er ikke uvanlige.


4 - Ta på arret ditt

Arret er ikke bare i overflaten, men også i flere lag under huden er det det viktig å mobilisere og massere bindevevet i alle lag. Dette hjelper å få full følelse tilbake, redusere spenninger i nedre delen av magen, overhang og minske den " rare eller ekkel" følelsen noen opplever i åresvis etter selve keisersnittet

Dybden og intensiteten på massasjen henger av fra hvor lenge etter selve fødselen og hvor ubehagelig det er. Hvis du trenger veiledning, spør behandleren din.

Hvordan skal du massere?

Begynn sakte sakte i starten og øk intensiteten gradvis over ukene, månedene og årene! Det er aldri for seint å øke bevegeligheten i vevet!)

Gjerne bruk noe olje eller krem som du liker eller masser mens du er i dusjen.

  • Stryk forsiktig langs arret

  • Lag små sirkler

  • Dra arret forsiktig fra hverandre

  • Løft huden over arret

I videoen ser du hvordan massasjen fungerer:


Godt å vite:

Hvis du har hatt noen infeksjoner eller blødninger i enkle steder langs arret, er det ofte tøffere arrvev der i etterkant og trenger litt mer oppmerksomhet.
19 views0 comments

Comentários


bottom of page