top of page
  • stephanieosteo

Aktivt barn- Hvordan kan behandlingen gå da?

Når barnet ikke har lyst til å ligge stille på benken? Ja, da står benken min bare til pynt på behandlingsrommet. Eller som klatrestativ. Eller heis. 😊

Jeg sitter veldig ofte på gulvet når jeg jobber med småbarn. Noen liker jo å ligge på benken også, men de fleste barn føler seg tryggere når de kan bevege seg fritt mens de er hos meg- i hvert fall første timen, når de har nettopp møtt meg! 😅


Noen ganger blir det kortere timer, noen ganger blir det lengre timer, alltid avhenging av hva barnet trenger!

Behandling på barnas premisser gjør undersøkelsen og behandlingen mye lettere for meg også. ❤


Mens de turner rundt på gulvet, så får jeg masse informasjon om kroppen.

Å observere hvordan de krabber, går rundt eller hopper av og på benken forteller meg svært mye: Hvordan beveger barnet seg? Hvor er det noen spenninger? Hvilke teknikker har de lært seg for å kompensere? Og ikke minst, hvordan kan jeg får lov til å undersøke eller behandle det som trengs å jobbe med?

Så, mamma og pappa, ikke fortvil, dette er helt normalt og veldig bra for meg, faktisk!

Men, jeg er så veldig takknemlig for at dere er så flinke til å underholde barnet mens jeg undersøker og behandler. Dere er helt fantastiske!🙏Noen tipps:


✨Gjerne ta med favoritt leken, favoritt boken, kosen til første timen. (😉Mine leker er gøye også og å finne Willy/Wally/Waldo er en favoritt her på behandlingsrommet!)

✨Alltid lurt å forberede barna på at jeg kommer til å ta på de, klemme på bein, magen, hodet...

✨Fortell dem at de må kanskje kle av seg (bare hvis de synes det er greit selvfølgelig!)

✨Det er lov å drikke eller spise mens jeg holder på! ( Helst noe ikke altfor grisete!)

✨Prat med barnet underveis ❤️


Hvis du synes at barnet ditt trenger hjelp eller det det er noe du er usikkert på, men er i tvil om barnet ditt klarer seg gjennom undersøkelsen og behandlingen, så gjerne ta kontakt med meg!10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page